Hvordan aktiverer jeg Smart økomodus?

Smart økomodus for lading på de rimeligste tidene, er en funksjon som en del av ZAPTEC Premium.
Hvordan du kan abonnere på ZAPTEC Premium kan du lese mer om her

image__1_.png Ikonet indikerer at smart øko modus er aktivert i ZAPTEC Portal.

Oppsett og Aktivering av smart øko modus funksjonaliteten gjøres i ZAPTEC Portal

1. Logg inn med din registrerte brukerprofil i ZAPTEC Portal
  2. Klikk på fanen Installasjoner
  3. Klikk på installasjonen din
  4. Klikk på fanen Innstillinger
  5. Klikk på fanen Effektstyring
  6. Tast inn Minimum energi (kWh) for ønsket energimengde i kWh som du ønsker at kjøretøyet skal ha ladet innen avreise tidspunktet.

Tips
    50km kjøre distanse tilsvarer ca. 10kWh, så hvis du har en daglig kjøre distanse på 80km.
    Sett Minimum energi (kWh) til 16 (kWh).

7. Tast inn Avreise tidspunktet for når kjøretøyet skal være ladet med minimum energi (kWh)

OBS!
    Hvis kjøretøyet er aktivert med tids utsatt lading i kjøretøyets App og/eller ladeinnstillinger.
    Så kan dette gå i konflikt med Smart økomodus funksjonaliteten.

8. Huk av Aktiv
  9. Deretter lagres innstillingen ved å klikke på Lagre nederst på siden

ZAPTEC App for deaktivering/aktivering av Smart økomodus

Hvis det er dager som det trengs øyeblikkelig start av lading, så kan Smart økomodus deaktiveres øyeblikkelig og direkte i Dashboard i ZAPTEC App.

Du kan lese mer om ZAPTEC App i artikkelen her

Smart økomodus kan enekelt aktiveres igjen, og ønsket Avreise tidspunkt og Minimum energi (kWh) beholdes som tidligere.

Endring av disse parametrene utføres i Administrasjons verktøyet, ZAPTEC Portal. Som beskrevet i seksjonen over.

Lavere lading ved avreise enn forventet?

Smart økomodus funksjonaliteten er forhåndsdefinert utifra enkelte kriterier som;
- avreise tidspunkt
- minimum energi (kWh) ønsket
- tilgjengelig ladestrøm fra huset i den tidsperioden

Ladeanlegget vil alltid tildele maksimal ladestrøm utifra det som er tilgjengelig, og utføre lading på de tidspunktene med rimeligst strømpris historisk sett, basert på forutsetningene; avreise tidspunkt og minimum energi (KWh) ønsket. Samt når det historisk sett har vært høyt forbruk i din bolig.

Minimum energi (kWh) settes til verdien som du ønsker å ha ladet til definert avreise tidspunkt.

Settes denne verdien "for lavt" i forhold til det som trengs for å få 100% ladet kjøretøy, vil ikke kjøretøyet bli 100% ladet til avreise tidspunktet.
Står kjøretøyet fortsatt koblet til utover avreise tidspunktet, vil det forøvrig fortsette å trekke strøm, men minimum energi vil i alle tilfeller være tilgjengelig.

Det kan derfor være en fordel å forhånds definere en litt høyere minimum energi (kWh), eller den energimengden som tilsvarer deres daglige forbruk, slik at ladeanlegget har best mulig forutsetning for å utføre lading under de rimeligste strømprisene.

Ikonet under viser at smart økomodus er aktivert: