Hvordan aktivere Autentisering i ZAPTEC Portal?

Det er kun anleggseiere (administratorer) som har tilgang til å aktivere Autentisering i administrasjons verktøyet ZAPTEC Portal. Hvis du har ZAPTEC HOME ladestasjon, så er du anleggseier.

Se denne enkle og korte instruksjonsvideoen under, eller se steg-for-steg veiledningen under.

Steg-for-steg veiledning for å aktivere Autentisering i ZAPTEC Portal

Forutsetninger:
Din brukerprofil har tilgang til installasjonen i ZAPTEC Portal
Din brukerprofil har EIER rolle i installasjonen i ZAPTEC Portal
Du kan lese mer om tilgangs administrasjon i denne artikkelen:
Tilgangs administrasjon
  1. Logg inn med din brukerprofil i administrasjons verktøyet, ZAPTEC Portal
    https://portal.zaptec.com/
  2. Etter innlogging, Trykk på fanen Installasjoner

3. Trykk på den installasjonen i listen som du ønsker å aktivere med Autentisering

4. Trykk på fanen Innstillinger (helt til venstre)
  5. Under installasjonens Innstillinger, Trykk på fanen Autentisering.

6. Autorisering påkrevd er den opsjonen som avgjør om autentiseringen er aktivert eller ikke.

7. Trykk Lagre knappen helt nederst, for å aktivere Autentisering for ZAPTEC Ladesystemet.

8. ZAPTEC Ladesystemet i "Kom i gang med ZAPTE Portal" er nå aktivert med Autentisering

9. I fanen kurser vil alle ZAPTEC ladestasjonene nå indikeres med Autentisering ikon

Deaktivere autentisering på individuelle ZAPTEC ladestasjoner?

Hvis det er en eller flere ladestasjoner som skal være uten Autentisering, så må hver gjeldende ZAPTEC ladestasjon individuelt deaktiveres i ladestasjonens innstillinger.

Forutsetning:
Installasjonen i ZAPTEC Portal må først aktiveres med Autentisering

Viktig notat:

Hvis individuelle ladestasjoner er deaktivert med Autentisering, så må laderapport genereres i 2 omganger:

1. Resultat gruppert på User
    For de de ladestasjonene som har ladeforbruk registrert på både Ladestasjon + Bruker

2. Resultat gruppert på Charger
    For de ladestasjonen som har ladeforbruk registrert på Ladestasjon uten Autentisert Bruker

Steg-for-steg veiledning for å deaktivere Autentisering på ladestasjon

1.  I fanen Kurser, Trykk på ladestasjonen du ønsker å deaktivere med Autentisering
  2. I fanen Ladestasjonens innstillinger, fjern avhuking Autorisering påkrevd

3. Trykk Lagre knappen helt nederst, for å deaktivere Autorisering på gjeldende ladestasjon

4. I fanen Kurser, vil nå ZAPTEC ladestasjonen være uten Autentisering ikon

Dette utføres  på alle ZAPTEC ladestasjoner som skal være uten Autentisering

Autentisere med bruk av ZAPTEC App?

Registrere RFID ladebrikke / ladekort?

Dette utføres og er beskrevet i denne veiledningen: