Informasjon om 3-fase lading på IT-nett

ZAPTEC PRO & HOME støtter 3-fase lading på IT nett.

For at ladestasjonen skal tildele tre faser til bilen må "Maks faser" settes til «3», under Innstillinger på selve ladestasjonen i ZAPTEC PORTAL. Ladestasjonen må også ha firmware-versjon 2.8.0.1 eller nyere.

Når 3-fase lading er aktivert vil bilen få tildelt tre faser så lenge det er nok strøm tilgjengelig i anlegget når lading starter (hvor mye som kreves avhenger av installasjonen og dens innstillinger).

Fordelen med å lade med 3 faser istedet for 1 fase er at ladingen går raskere, og strømtrekket i bygget blir jevnere balansert.

Det anbefales kun å aktivere 3-fase lading om bilen(e) som generelt skal lade på ladestasjonen støtter det.

Per idag har vi kjennskap om følgende modeller som støtter å lade med 3 faser på IT-nett:

• Tesla Model S, X, og 3
  • Audi e-tron
  • Volkswagen e-golf (nyere modeller)
  • Mercedes-Benz EQC

Andre biler kan trygt lade på ladestasjonen selv om de ikke spesifikt støtter 3-fase lading på IT-nett,
da ladestasjonen kontinuerlig overvåker at bilen holder seg innenfor gjeldene grenseverdier. Hvis disse blir brutt stoppes ladingen.

Vær oppmerksom på at hvis 3-fase lading er aktivert så kan enkelte bilmodeller lade saktere enn normalt. BMW i3 kan f.eks. lade ved 16A istedet for 32A om 3-fase lading er aktivert på IT-nett.