[Notat: Denne artikkelen er under oppdatering]

ZAPTEC App er en kombinasjon av brukergrensesnitt for bruk av ladestasjonene våre, og et verktøy for oppsett og konfigurasjon av ladestasjonene våre.

Disse to (2) bruker rollene er separert i ZAPTEC App med bruk av PIN kode, slik at det er et tydelig skille mellom bruker funksjon og endring av ladestasjonens innstillinger (sikkerhet).

I de aller fleste tilfeller så er det IKKE behov for å endre på ladestasjonens innstillinger, da dette utføres av installatøren under installasjon & montering av ladestasjonen.

VIKTIG:
Endringer av ladestasjon innstillinger kan i verste fall føre til
fare, ladefeil, tap av kommunikasjon, økte kostnader og
eventuelt andre uheldige feil og drifts situasjoner.

Hopp til den seksjonen som passer best:

1. Jeg er en bruker av ladestasjonen
    (f. eks. Start av lading i felles ladeanlegg i Boligselskap)

2. Jeg er en eier av ladestasjonen
    (f. eks. HOME ladestasjon)

3. Jeg er en installatør av ladestasjonen

Alternativt kan du hoppe til en av disse seksjonene:

Hva er de ulike menyene i ZAPTEC App?

ZAPTEC App har 3 hovedmenyer: Dashboard, Actions og My Account

baseline_home_black_48pt_3x.pngDashboard er din personlige oversikt over ladeforbruk og historikk. Hvis du har autentisert deg mot en ladestasjon for å starte lading, eller hvis du eier rolle på din(e) ladestasjon (administreres i ZAPTEC Portal).

baseline_add_box_black_48pt_3x.png Actions er handlingsvalg som kan utføres mot en ladestasjon og/eller ZAPTEC enhet som for eksempel, ZAPTEC APM.

baseline_account_box_black_48pt_3x.png My Account er din brukerprofil her kan du se oversikt over dine ladestasjoner og registrerte RFID & NFC ladekort.

ZAPTEC App nedlastning, tilgjengelighet og enhets krav

ZAPTEC App

tilgjengelig i både AppStore (iOS) & GooglePlay (Android OS)

Skjermbilde_2020-06-22_kl._08.10.08.png                Skjermbilde_2020-06-22_kl._08.09.51.png

Android OS

Krav: Android versjon 8.0 og høyere

Kompatibel med: De fleste enheter som støtter native Android versjon 8.0 og høyere

Språkstøtte: Norwegian Bokmål* og Engelsk*

*Basert på enhetens språk innstillinger

iOS

Krav: iOS 11.0 eller høyere

Kompatibel med: iPhone & iPad

Språkstøtte: Norwegian Bokmål* og Engelsk*

*Basert på enhetens språk innstillinger

Opprette ny brukerprofil

Hvis du har registrert en brukerprofil i ZAPTEC Portal, så er det bare til å logge inn med samme bruker innlogging i ZAPTEC App (samme bruker database).

For å komme i gang med ZAPTEC App, så må du ha en registrert brukerprofil. Det er helt kostnadsfritt, så du behøver kun en gyldig e-post adresse.

Hvis du har mottatt tilgangs invitasjon på e-post fra din installatør eller anleggseier, fullfør registreringen med å trykke på aktiverings linken i e-posten. Deretter bruke dine innloggings detaljer, bruker navn (e-post) og selv valgte passord.

Steg-for-steg veiledning - Opprette brukerprofil i ZAPTEC App

1. Last ned ZAPTEC App i AppStore (iOS) eller i GooglePlay (Android OS)

Skjermbilde_2020-06-22_kl._08.10.08.png   Skjermbilde_2020-06-22_kl._08.09.51.png

2. Åpne ZAPTEC App på din enhet

3. Trykk på Create New Account (helt nederst)

4. Fyll ut skjema, huk av Terms of Use og trykk Sign up

5. Trykk på registrerings link mottatt på din registrerte e-post adresse
    Ingen e-post? Sjekk clutter, annet, spam mapper.
    Avsender er: zapcloud@zaptec.com (no-reply e-post adresse)

6. Logg inn med din brukerprofil (e-post adresse) og valgte passordmceclip0.png

baseline_home_black_48pt_3x.pngDashboard

Dette er din personlige oversikt over ladeforbruk og historikk.

Hvis du har autentisert deg mot en ladestasjon for å starte lading, eller hvis du eier rolle på din(e) ladestasjon (administreres i ZAPTEC Portal).

Så vil Dashboard for eksempel se ut som dette:

Hvis ditt Dashboard ser ut som dette:

Så betyr kan indikerer på en eller flere scenarioer:

1. Din brukerprofil har ikke utført noen ladesesjoner mot en ladestasjon tidligere
  2. Din brukerprofil har ikke blitt lagt til med tilgang til din installasjon/ladestasjon i ZAPTEC Portal

baseline_account_box_black_48pt_3x.pngMy Account

I din brukerprofil vil du ha en oversikt over dine:

• Bruker detaljer
  • Dine ladestasjoner
  • Dine ladekort (RFID & NFC)
  • Snarvei til å legge til nye ladekort (RFID & NFC)
  • Ladehistorikk (via ZAPTEC Portal)
  • Utlogging av ZAPTEC App
  • App versjon

baseline_add_box_black_48pt_3x.pngActions

For å utføre handlinger så må du være fysisk i nærheten av en ZAPTEC ladestasjon/enhet, da kommunikasjon mellom ZAPTEC App og ZAPTEC ladestasjon/enhet foregår over Blåtann (bluetooth).

Info:
Hvis ladingen er startet i ZAPTEC App og er pågående, vil visningen i
Dashboard vise pågående lading via WiFi eller 4G forbindelse fra din
enhet (mobil), slik at du kan følge med uten å være i nærheten.

Dette er gjelder også for ladestasjoner der din brukerprofil har
eier rolle på den aktuelle ladestasjonen.

Starte lading

Starte lading via ZAPTEC App kreves følgende forutsetninger:

• Du er fysisk i nærheten til den ladestasjonen du vil starte lading med
  • Brukerprofil i ZAPTEC App har tilgang til å lade på den/de gjeldende ladestasjonen(e).
  • Ladestasjonen er ikke aktivt i bruk og/eller tilkoblet med ladekabel til kjøretøy

1. Trykk på Actions

2. Trykk på Start Charging

3. ZAPTEC App vil nå skanne over Blåtann (bluetooth) over tilgjengelig ladestasjoner

4. Velg  Ladestasjon i listen som du ønsker å starte lading med
    Den ladestasjonen som har best signalstyrke på Blåtann, vil komme øverst i listen.

5. Valgt ladestasjon i listen vil INDIKERE HVITT i Statusindikator (Z) på valgt ladestasjon

Feil ladestasjon? Gå tilbake i med å trykke på Skjermbilde_2020-06-24_kl._09.41.29.png

6. Følg Anvisning

7. Lading vil nå starte og visning være tilgjengelig for visning i Dashboard

Registrer RFID ladekort

Den aller letteste måten for å registrere en/flere RFID ladekort mot din brukerprofil er å bruke ZAPTEC App mot en ladestasjon, slik at du kan benytte RFID & NFC leseren inni ladestasjonen for å registrere ditt ønskede RFID & NFC ladekort.

Viktig informasjon:

• Ladebrikke og/eller ladekort blir registrert mot din brukerprofil.
  • Ladebrikke blir IKKE registrert på ladestasjonen direkte
  • Tilgang til lading på gjeldende ladestasjon(er) utføres i:
    Administrasjons verktøyet ZAPTEC Portal

For å legge en ladebrikke eller ladekort til din brukerprofil trenger du:

• ZAPTEC App
  • Ladestasjon som er online med aktiv internett forbindelse
  • Ladebrikke / Ladekort som støtter MiFare Classic type A (den vanligste RFID typen)
  • Ladebrikke / Ladekort som støtter NFC (Near Field Communication), f.eks. VISA-kort
    (Det trekkes IKKE beløp fra betalingskort som registreres som Ladekort, og det brukes NFC-brikken i kortet)

Det er INGEN begrensninger på antall RFID & NFC Ladekort / Ladebrikker du kan registrere til din brukerprofil, og du kan også benytte deg av flere ulike typer og leverandører:

VISA-kort, Mastercard, Ansattkort, Søppelbrikke ol. som har RFID / NFC symbol på seg

Steg-for-steg veiledning for hvordan registrere et RFID & NFC ladekort:

1. Trykk på Actions

2. Trykk på Register new charge card

3. ZAPTEC App vil nå skanne over Blåtann (bluetooth) over tilgjengelig ladestasjoner

4. Velg ladestasjon som  ønsker å registrere Ladebrikke / Ladekort mot.iPhone8_App-v307_1_StartChargingPickCharger_IMG_0112.PNG

5. Valgt ladestasjon i listen vil INDIKERE HVITT i Statusindikator (Z) på valgt ladestasjon
    Feil ladestasjon? Gå tilbake i med å trykke på Skjermbilde_2020-06-24_kl._09.41.29.png

6. Tast inn ønsket navn på Ladebrikke / Ladekort
    Tips: Ved bruk av VISA-kort, tast inn VISA-kort.
    Da er det lett å holde oversikt over dine Ladebrikker / Ladekort

7. Nå vil ladestasjon BLINKE INDIKASJON i Statusindikator (Z) på at du har 15 sekunder på holde Ladebrikke / Ladekort inntil RFID & Skanneområdet:

VIKTIG:
    Hvis du har flere RFID ladebrikker på samme nøkkelknippe
    Hold god separasjon under registreringsprosessen,
    slik at ønsket Ladebrikke / Ladekort blir registrert.
  8. Når du holder ønsket Ladebrikke / Ladekort inntil RFID sone opplastes informasjonen

9. Godkjent Ladebrikke / Ladekort vil vise denne meldingen

10. Registreringsprosess er nå utført
    Nå vil din Ladebrikke / Ladekort være tilgjengelig i din brukerprofil
    Og er klar til benyttes for å starte lading etter ladekabel er tilkoblet kjøretøy og ladestasjon

11. For å legge til flere Ladebrikker / Ladekort kan du trykke på Add charge card direkte i din brukerprofil som begynner registreringsprosessen fra steg 3 til steg 10 som beskrevet over.

Ved feil, timeout og andre meldinger:

Hvis meldingen under vises i ZAPTEC App under registreringsprosessen:
Så har du ikke holdt Ladebrikke / Ladekort inntil RFID Sone i løpet av 15 sekunder

Løsning: Trykk OK i meldingsvindu og start prosessen på ny

Oppsett og konfigurasjon av ZAPTEC enheter

Utføres av installatør under installasjon av ladestasjon.

Det skal dermed i de aller fleste tilfeller IKKE være behov for å utføre denne handlingen.

Unntak:

• Oppsett og konfigurasjon av ZAPTEC APM for ZAPTEC HOME eiere som har
    bestilt PREMIUM Abonnement.
  • Endring av oppsett og konfigurasjon av nettverksløsning hos kunde
  • Ettermontering av ny ladestasjon på ladeanlegget til kunde