Hvordan starte lading

I denne artikkelen så beskriver vi hvordan starte lading ved ulike scenarioer.

Hvordan starte lading uten autentisering

1. Sjekk at statusindikatoren (Z) lyser hvitt eller grønt på ladestasjonen
  2. Sett ladekontakten i ditt kjøretøy.
  3. Fjern beskyttelsesdekselet for å få tilgang til strømuttaket på ladestasjonen.
  4. Sett ladekontakten i strømuttaket til ladestasjonen.
  5. Success

Statusindikatoren blinker blått når ladingen har startet.

Lyser Statusindikatoren (Z) kontinuerlig blått?

Hvis statusindikatoren lyser kontinuerlig blått, indikerer dette at ladestasjonen venter på at ladingen skal starte fra kjøretøyet. Sjekk kjøretøyets lade innstillinger, hvis ladingen ikke starter innen kort tid.

Hvis Smart Øko Modus er aktivert, og du ønsker øyeblikkelig start av lading. Deaktiver Smart Øko Modus i ZAPTEC App (Dashboard) og / eller i ZAPTEC Portal (Installasjons Innstillinger - Effektstyring)

Hvordan starte lading med Betalingstjeneste

Styring av start av lading

Når ladeanlegget brukes med en Betalingstjeneste, så er det Betalingstjenesten som styrer start av lading (ikke ZAPTEC).

• Følg lade instruksene til Betalingstjenesten for å starte lading

Behov for assistanse med start av lading?

support_agent Kontakt gjeldende Betalingstjeneste.

Bruk av Ladebrikker og Ladekort

Ladebrikker og Ladekort må være registrert og godkjent hos Betalingstjeneste for å kunne benyttes

Obs Obs

Når ladeanlegg benyttes med Betalingstjeneste kan du ikke starte lading med:

report ZAPTEC App med registrert Brukerprofil

report ZAPTEC Brukerprofil med registrerte Ladebrikker og Ladekort

Brukertilganger og start av lading

Dette er fordi brukertilganger og start av lading, ikke styres av ZAPTEC ved bruk av Betalingstjeneste.

Hvordan starte lading med ZAPTEC autentisering

Før lading kan starte på en ladestasjon som er aktivert med ZAPTEC autentisering.

Må følgende forutsetninger være oppfylt:

• Brukerprofil er registrert
  • Brukerprofil har tilgang til å utføre lading i ZAPTEC Portal for gjeldende ladeanlegg / ladestasjon
  • Brukerprofil må autentisere seg mot ladestasjonen som det skal utføres lading mot
  • Benyttet Ladebrikker eller Ladekort må være støttet og registrert i Brukerprofilen med tilgang
Hvordan sjekke at forutsetningene er oppfylt

Brukerprofil er registrert

Du har registrert en Brukerprofil i ZAPTEC App eller i ZAPTEC Portal
Eller du har registrert Brukerprofil utifra tilgangsinvitasjon mottatt på e-post fra deres anleggseier eller installatør.

Brukerprofil har tilgang til å utføre lading i ZAPTEC Portal

Ved innlogging i ZAPTEC Portal, så har din brukerprofil tilgang til Installasjoner og / eller ladestasjoner fanen.
Eller du har registrert Brukerprofil utifra tilgangsinvitasjon mottatt på e-post fra deres anleggseier eller installatør.

Benyttet Ladebrikker eller Ladekort må være støttet og registrert i Brukerprofilen med tilgang

Ladebrikke eller Ladekort er registrert mot deres Brukerprofil via ZAPTEC App (Min Konto)
error Hvis dette ikke er utført så har Ladebrikke og/eller Ladekort en tilknytning til din Brukerprofil.
Trykk på Legg til ladebrikke i ZAPTEC App for å legge til Ladebrikke eller Ladekort. Det er ingen begrensning på antall Ladebrikker og Ladekort som kan registreres.

Starte lading med bruk av Ladebrikker & Ladekort

1. Sjekk at statusindikatoren (Z) lyser hvitt eller grønt.
  2. Sett ladekontakten i ditt kjøretøy.
  3. Fjern beskyttelsesdekselet for å få tilgang til Type2 strømuttaket på ladestasjonen.
  4. Sett ladekontakten i strømuttaket til ladestasjonen.
  5. Statusindikatoren (Z) blinker nå gult, for å indikere at den venter på autentisering.
  6. Hold RFID-tag/ladekort inntil RFID sone
  7. Statusindikatoren blinker grønt når autentiseringen er godkjent.
  8. Statusindikatoren blinker blått når ladingen har startet.

Blinkende RØDT lys i statusindikator betyr at Autentiseringen feilet

Sjekk at forutsetningene for start av lading er oppfylt

Starte lading med ZAPTEC App

For å starte lading med ZAPTEC App kreves følgende forutsetninger:

• Du er fysisk i nærheten av ladestasjonen du skal starte lading med
  • Innlogget Brukerprofil i ZAPTEC App har tilgang lading på gjeldende ladeanlegg/ ladestasjon
  • Ladestasjonen er ikke aktivt i bruk og/eller tilkoblet med ladekabel til kjøretøy

Ladestasjon og kjøretøy tilkoblet?

Hvis ladekabelen allerede er plugget i ladestasjon og kjøretøy, vil ZAPTEC App tolke dette som at ladestasjonen allerede er i bruk.

Steg for steg veiledning for start av lading i ZAPTEC

1. Trykk på Handlinger (Actions)
    2. Trykk på Start Lading (Start Charging)
    3. ZAPTEC App vil nå skanne over Blåtann (Bluetooth) etter tilgjengelig ladestasjoner

Alternativt kan du trykke på Vis liste (Show list) for å se listen under skanne prosessen

1. Velg Ladestasjonen i listen
    Ladestasjonen som du står nærmest med, vil komme øverst i listen.
  2. Valgt ladestasjon vil INDIKERE HVITT i Statusindikator (Z)
    Valgt feil ladestasjon? Velg på nytt med å trykke på >Handlinger (>Actions)
  3. Følg Anvisning i ZAPTEC App
  4. Lading vil nå starte og visning være tilgjengelig i Dashboard