Zaptec Go - FAQ

Trenger jeg en app for å bruke ladestajonen?

Du trenger ikke app for å lade, men det vil være nødvendig for å styre og monitorere lading.

Kan jeg se ladehistorikk på app/ nettside?

Ladehistorikk vil være tilgjengelig i Zaptec App etter du har koblet deg opp mot ladestasjon.

Hvor mye kan jeg lade med?

En Zaptec Go kan lade med opp til 22kW effekt som vil tilsi rundt 100km kjørelengde per time lading. Hvor mye du kan lade med avhenger av flere faktorer, hovedsakelig hvor mye strøm elektriker har lagt opp til din ladestasjon fra sikringskapet og hvor rask lading din elbil har støtte for.

Må ladestasjonen være på nett?

Ladestasjonen har ikke behov for å være på nett, hvis ladestasjonen er uten nett vil du ikke lenger kunne observere ladestatus via mobilapp. Hvis din ladestasjon benytter seg av noen form for lastbalansering eller økomodus vil disse tjenestene heller ikke fungere som kan gå ut over din ladehastighet.

Kan jeg lade alle biler på denne laderen?

Ja, Zaptec Go kan lade alle type elbiler som bruker Type2 ladekontakt.

Kan jeg bytte deksel på laderen?

Ja, det er fullt mulig å skifte deksel på din Apollo. Sjekk zaptec.com/apollowebshoplinkher for mer informasjon om dette.

Hvor mange kW har laderen?

En Zaptec Go kan lade med opp til 22kW effekt som vil tilsi rundt 100km kjørelengde per time lading.

Hvorfor får jeg ikke ladet med 22 kW?

Hvor mye du kan lade med avhenger av flere faktorer, hovedsakelig hvor mye strøm elektriker har lagt opp til din ladestasjon fra sikringskapet, hvilken type ladekabel du bruker og hvor rask lading din elbil har støtte for.

Kan jeg låse laderen via app?

Ja, ladestasjonen kan låses via App, dette gjøres ved å aktivere autentisering i Appen. Vi har dessverre ikke full støtte for autentisering ved lansering men vil komme med en oppdatering i løpet av de første månedene.

Hvem kontakter jeg om laderen ikke fungerer?

Hvis din ladestasjon ikke fungerer vil vi anbefale å prøve å feilsøke selv først ved å gå gjennom stegene her zaptec.com/apollofeilsøkinglinkherplease hvis det fortsatt er problemer med din ladestasjon ber vi deg kontakte elektriker som installerte ladestasjonen. Finner du ikke kontaktinformasjon til elektriker ber vi deg kontakte ZAPTEC Support via zaptec.com/support

Hvilken ladekabel passer til laderen?

Ladestasjonen støtter Type2 ladekabel 1fas eller 3fas opp til 32A. Dette er europeisk standard for ladekabler og vil fungere på de fleste elbiler tilgjengelig i markedet. Ladestasjonen støtter også Type1 til Type2 ladekabel.

Kan jeg benytte ladebrikke til laderen?

Ja, ladestasjonen har støtte for bruk av ladebrikke til ladestasjonen. Vi har dessverre ikke full støtte for autentisering ved lansering men vil komme med en oppdatering i løpet av de første månedene.

Kan jeg hindre andre i å lade på min lader?

Ja, ladestasjonen kan låses via App, dette gjøres ved å aktivere autentisering i Appen. Vi har dessverre ikke full støtte for autentisering ved lansering men vil komme med en oppdatering i løpet av de første månedene.

Kan jeg velge farge på laderen?

Ja, du kan velge farge i kjøpsøyeblikket mellom 6 ulike farger

Kan Zaptec Go lade alle elbiler og plug-in hybrider?

Ja. Zaptec Go kan lade alle elbiler og ladbare hybridbiler (PHEV).

Renault Zoe krever en spesiell ladekabel for lading på 230V IT-nett. Kontakt din Renault-forhandler for mer informasjon.

Hva er Type 1 og Type 2 ladekontakt?

Elbiler og plug-in hybrider leveres med Type 1 eller Type 2 ladekontakt (uttak) innebygd i bilen.

Generelt sett gar eldre og endel asiatiske elbiler Type 1 ladekontakt, mens nyere elbiler produksert for det europeiske markedet har Type 2 som standard.

Type 1-kontakten støtter kun vekselstrøm og 1 fase og kan maksimalt håndtere opptil 7,4kW ladeeffekt og 32A

Type 2 kontakten støtter både veksel- og likestrøm, 1 og 3 fase og kan maksimalt håndtere opptil 22kW ladeeffekt og 32A støtte.

Kan Zaptec Go plasseres utendørs?

Ja. Zaptec Go er produsert i Norge, og er spesielt tilpasset tøffe norske forhold. Den har høy beskyttelsesgrad mot vann- og støvinntrengning.

I tillegg kan du låse ladekabelen til laderen, og brukde den innebygde RFID-sensoren for autentisering (kommer snart). På den måten har du full kontroll på ladingen. Du kan derfor være trygg på at du kan lade sikkert utendørs uansett værforhold.

Hvor rask kan Zaptec Go lade?

Zaptec Go er en kraftfull ladestasjon som leverer opp til 22kW. Det tilsvarer omtrent 100km kjørelengde etter kun en times lading.

Det vil aldri være Zaptec Go som begrenser ladehastigheten, men andre faktorer som:

1. Hvor høy ladehastighet bilen støtter

2. Hvor mye strøm du har tilgjengelig

3. Begrensninger på ladekabelen

4. Hvor mye strøm du har på batteriet i bilen

5. Infrastruktur: 230 OT/400TN nett, 1-fase/3-fase kabel, sikringsverdi

Hvorfor bør jeg ha ladestasjon hjemme?

Lading via ladestasjon er tryggere, raskere og enklere sammenliknet med lading via vanlig stikkontakt. Sistnevnte bør kun brukes som nødløsning når ingenting annet er tilgjengelig.

Må jeg ha laderen min på nett?

Nei, men vi vil anbefale at laderen tilkobles internett.

Zaptec Go har innebygt WiFi og 12 mnd gratisk 4G fra Telenor. Den mottar jevnlige programvareoppdateringer med nye funksjoner, og du kan samtidig enkelt styre laderen fra mobilen. Med Zaptec Go+ får du gratis 4G i hele perioden.

Jeg har to elbiler. Kan jeg ha flere ladestasjoner?

Ja. Med Zaptec Go er det enkelt å utvide ved behov. Hvis du har flere elbiler som trenger å lade samtidig kan du installere opptil 3 ladere i samme hus. Laderne vil da automatisk kommunisere sammen via Bluetooth og gi dynamisk lastbalansering. Det betyr at ladehastigheten justeres fortløpende etter tilgjengelig strøm i hus.

Hva er Zaptec Go+?

Zaptec Go+ er en tilleggstjeneste for eiere av ladestasjonen Zaptec Go, og inkluderer:

• Eco Mode - lading når strømprisene er lave
  • Gratis 4G inkludert
  • Tilgang på masse ny funksjonalitet
  • Gratis 12 mnd prøveperiode
  • Ingen bindingstid eller etableringsgebyr

Hva er Eco Mode

Eco Mode er en funksjon som inngår i tilleggstjenesten Zaptec Go+.

Ved aktivering av Eco Mode, vil lading automatisk bli utsatt til når strømprisene er lave. På den måten vil det bli enda mer økonomisk å kjøre elektrisk.

Basert på våre estimater kan du forvente deg 15-20% lavere ladekostnader ved Eco Mode aktivert.

Hvilken garanti er det på Zaptec Go?

Å lade med Zaptec innebærer at du bruker et av de mest avanserte og sikreste laderne på markedet. Zaptec Go hever ladeopplevelsen på alle måter. Faktisk er vi så sikre på at du kommer til å bli fornøyd, at den leveres med hele 5 års garanti.