Handla om 4G LTE-M eSIM med Telenor

Aktivering av 4G LTE-M eSIM med Telenor-abonnemang

Alla ZAPTEC Pro levereras som standard med 4G LTE-M eSIM, och kopplas upp automatiskt när laddstationen ansluts till ström.

Elnät och andra relevanta inställningar måste dock konfigureras via ZAPTEC App av installatören.

Täckning

ZAPTEC Pro kommunicerar via Telenors 4G LTE-M-nät. Detta nätverk har normalt täckning alla områden som brukar ha gängse 4G-täckning.

Vi rekommenderar därför att du testar täckningen på installationsplatsen med din egen mobil före installationen. För noggrann mätning, använd mobil med Telenor SIM.

Täckningskarta: https://www.gsma.com/coverage/

Placering

• Placera laddstationerna så att de får bästa möjliga placering för mobil kommunikation.
  • Undvik placering där objekt kan påverka täckningen.
  • Testa täckningsgraden på olika sätt, t.ex. med öppen/stängd garageport.

Nätverksdelning över 4G LTE-M

Varje ZAPTEC Pro har inbyggd 4G-kommunikation och måste ha ett aktivt eSIM-kort för att fungera. En laddstation kan inte dela kommunikation till flera via 4G LTE-M.

Om ZAPTEC PRO tillhandahåller internetuppkoppling via WiFi och / eller PLC-kommunikation stöds och finns nätverksdelningsfunktionalitet och tillgänglig.